E- Belediye Hizmetinizde

Belediyemizin hizmet götürdüğü Gölbaşı halkı ile beraber en son teknolojiyi, en verimli şekilde kullanmasını sağlayan, modern e-yönetim anlayışını dayalı bir belediyecilik sistemi Kurduk . Belediyemiz web sitesinde ONLINE HİZMETLER menüsünde veya sitenin sağında ONLINE HİZMETLER’de Vergi ve Borç ödeme bölümüne tıklarsanız AŞAĞIDAKİ BELİRTİLEN e-Belediye sistemi özelliklerinden yararlanabilirsiniz.
             E-Belediye çalışmalarımız tamamlanmıştır. Belediyemiz İnternet sitesinde hizmete giren çalışmamızın özetle amacını sıralarsak:
İzlenebilen Bilgiler ve Yapılabilen İşlemler
Sözel İşlemler
• Arsa Metrekare Rayiç Değerleri
• Bina Metrekare Rayiç Değerleri
• Bina Yaşına Göre Aşınma Oranları
• Çevre Vergisi Yıllık Tutarları
• İsimden Sicil No Bulma
• Borç Öğrenme ve Ödeme
• Tahakkuk Kartı
• Tahsilat Kartı
• Emlak/Çevre Vergisi Beyanları
• Sicil Bilgileri İzleme
• Şifre Değiştirme

Gölbaşı Belediyesi E-Belediye Sisteminin Özellikleri

• Mekandan bağımsız, dünyanın her yerinden, 7 gün, 24 saat belediye web sitesine bağlanarak bilgi alınabilir, borçlar öğrenilebilir ve kredi kartı ile ödeme yapılabilir. İnternetten on-line kredi kartıyla ödeme işlemi uluslararası güvenlik standartlarına göre gerçekleşir.
• Belediye birimleri sisteme entegre edilerek hizmetleriyle ilgili bilgiler web sitesinde vatandaşlara sunulabilir. Gerektiğinde, beyannameler, çeşitli bilgi formları, şikayet ve öneriler İnternet üzerinden alınabilir.
• Kredi kartları merkezleri ve bankalarla kurum arasında yapılan anlaşma sonrasında, İnternet'ten on-line ödeme özelliği, finansal işlemlerin güvenliğini ve bilgi gizliliğini sağlayan kuruluşun belirlediği prosedüre ve akreditasyonuna uygun olarak kurulur.
• İnternet bağlantısı olan abone, mükellef veya bilgi almak isteyenler belediyeye veya ilgili birimlere gelmek zorunda kalmaz. Böylece vezne ve bankolarda gereksiz yığılmalar ve kuyruklar önlenebilir, zaman ve personel tasarrufu sağlanır.
• Yeni bir tahsilat aracı oluşturduğu için, belediyenin ödeme bildirim ve tahsilat maliyetlerini düşürür, gelir arttırıcı bir özellik kazanır.
• Bilgilendirme hizmetini kesintisiz 24 saat verir. Bilgi alışverişine ve elektronik ödemeye dayalı hizmetlerin tüm gün halkın ve belediyenin kullanımına açık olmasını sağlar.
• Veznelerde yapılan tahsilatları, ait oldukları gelir kalemleriyle birlikte, dakikası dakikasına, dünyanın her yerinden görerek, izleyebilme olanağı sunmaktadır.
Böylece, vatandaşlarımıza gelirler, giderler, planlamalar ve belediye hizmetleriyle ilgili doğru, hızlı, güvenilir bilgiler vererek, şeffaf ve katılımcı bir yönetim sağlamada büyük bir adım atmış olduk.
Borçlarınızın tahsili Bankalarla yapılan anlaşmadan sonra gerçekleşecektir.
Strateji Geliştirme Müd. Mehmet KARAGÖZ